lördag 3 november 2007

Olika tygkombinationer som matchar varann.


Att blanda olika mönster i en och samma längd, med dessa små detaljer gör den väldigt designad och speciell.

Här har vi höjt upp och användt väggen där längderna får hänga utmed. Fönstret förstoras och man kan även ha krukor och lampskärm i fönstret. Lampskärmen har ett blommönstrat tyg för att få in en tredje kombination.

En annan rolig variant på gardiner med snibb och frans. Stolarna har vi klätt i samma tyg som längderna och snibben på längden har samma tyg som kappan bakom, ett slingmönster. Löparna på bordet har slingmönstret. Allt skall matcha och ge harmoni.

En riktig hissgardin i randigttyg tillsammans med ett mönstrat tyg som skapar en modern look.

Hissgardin i bredrandigt med garden tyg på längderna.


Kappa som ärbågformad med härlig text på tillsammans med randiga längder.



Jag har använt pennvecksband som är extra breda på längderna, det blir ett väldigt fint fall och rynken blir som raka pennor upptill. Dessa dras med trådar på baksidan och man knyter ihop det efter önskad bredd. Några fingerkrokar och gardinringar behövs för upphängning.


Min man skall jobba ikväll , då får man sitta sitta vid datorn och mysa bland bloggarna. Jag har tagit lite olika bilder på gardinmodeller. Att bland mönster i olika kombinitioner i en gardinuppsättning gör att det får lite mer liv och ser väldigt genomtänkt ut. Randigt blir aldrig fel tillsammans med något mönstrat.
Ha en bra kväll.

Ett tips om man har väldigt långa fönster är att använda kardborrband på gardinstången och på kappan, det blir rakt och snyggt.



2 kommentarer:

Skatan sa...

Hej! Det här var en blogg som jag definitivt kommer att besöka igen! Så spännande att se alla mönsterkombinationer du visar. Inspirerande!

Vi ses en annan dag : )

/Skatan

MiaMaria sa...

Så trevlig blogg!
Med mycket inspiration...

Lycka till i tävlingen hos mig!

Miamaria